0725894642
Boven € 50 = geen verzendkosten
0 producten - € 0,00

Webwinkel elke dag open!
Winkelopeningstijden:
Woensdag tm Zaterdag
van 12.00 tm 17.00 uur.

Roses and Thornes sjaal blauw/turqoise - Christel Seyfarth
€ 115,50

Ontwerp: Christel Seyfarth


Compleet pakket, garen, patroon en brei-instructie. Deze sjaal is gemaakt van 100% Shetlandwol. De sjaal is in het rond gebreid en daarna opengeknipt.


Er wordt slechts met 2 kleuren tegelijk gebreid.  Voor mensen met ervaring met de fair-isle en jacquard techniek.


Dit patroon staat in het boek Beyond the horizon van Christel Seyfarth 


 


Alle modellen van Christel Seyfarth worden op een rondbreinaald rond gebreid, daarna geknipt en biezen of randen aangebreid. Na elk patroon is er een duidelijke beschrijving van hoe het model wordt geknipt, genaaid en afgewerkt. Wanneer u breit met 2 kleuren, "weeft" u de kleur die u niet gebruikt bij elke 2, 3 of 4e steek  om elkaar.  Op deze manier worden lange draden aan de achterkant van het model voorkomen. 


Deze techniek wordt Fair Isle genoemd.


 


De sjaal is gebreid in lamswol op maat 3,5 rondbreinld in 40 cm, 60 cm, 80 cm en 120 cm. De langste rondbreinaald is vooral goed als je het brede stuk breit plus de twee diagonale randen die allemaal in én en in de rond gebreid zijn. De naalden zijn verkrijgbaar in de webshop.


 

Christel Seyfarth : "ROZEN EN DOORNEN" Ik heb dit deze sjaal (en jasjes) ontworpen als een herinnering dat, zelfs als rozen en doornen hand in hand gaan, de roos (vreugde) altijd de grootste en de meest overheersende plaats moet hebben! AFMETINGEN Breedte: 220 cm Hoogte: 110 cm De sjaal kan naar uw wensen kleiner of groter worden gemaakt. GAREN Superzachte lamswol van Christel Seyfarth Art Knits Kleur 1 (rand- en patroonkleuren): 200 g Kleur 2 (randkleur): 150 g Kleur 3 (middendeel): 5 kleuren van 50 g, voor een totaal van 250 g