Garens

Garens

De kleur van het garen dat ik heb ontvangen is anders dan op mijn beeldscherm?

Als het kleurnummer op het etiket overeenkomt met het nummer op de website en de order, dan is het juiste garen geleverd. Kleuren kunnen van beeldscherm tot beeldscherm verschillen, doordat niet elke monitor hetzelfde is ingesteld. Een kleur kan door de beeldscherminstelling thuis op de computer dus van kleur/tint verschillen met de werkelijkheid. De modellen die zijn gefotografeerd kunnen soms door de belichting een kleurafwijking geven. Een foto in de zon geeft een lichtere kleurindruk dan in een studio. Bij glanzende garens wordt het (flits)licht weerkaatst, waardoor deze garens op de foto niet egaal van kleur lijken. Tevens kunnen verfbaden behoorlijk van elkaar verschillen.

Wat is een verfbad?

In een verfbad wordt garen in een vloeibare kleurstof ondergedompeld om er een bepaalde kleur aan te geven. Verschillende verfbaden van eenzelfde kleurnummer kan kleurverschil opleveren. Wij leveren meerdere bollen van dezelfde kleur, altijd uit 1 partij met 1 verfbadnummer. Bijleveren van een verfbad is soms mogelijk, echter neem dan eerst even contact met ons op. (via email of per telefoon tijdens openingstijden.

Er zitten knoopjes in mijn bol?

Helaas zijn knopen in garens onvermijdelijk, want natuurlijke vezels zijn niet onbeperkt lang. De bollen zouden minstens 5 x zo duur zijn als de leverancier alle meters die niet een hele bol lengte hebben zou weggooien. Alleen 100% kunstmatige vezels zouden uit 1 stuk kunnen bestaan, maar ook daar zit soms tijdens de productie een foutje in en kunnen de conen waarop de draden worden gewikkeld ook niet een onbeperkte lengte draad houden, waardoor er geknoopt moet worden. De leverancier doet vaak een aantal % extra meters op een bol, ter compensatie van de knoopjes. Ons advies is om knoopjes aan de zijkant van het werk te verwerken. Deze knoopjes in de bol zijn eenvoudig geknoopt en kunnen losschieten ze blijven vooral in egaal garen zichtbaar. Met de draad die aan de zijkant overblijft kan het werkstuk inelkaar worden gezet. Bij rondbreien kan het beste een lang stuk laten hangen (waarin zich dan de knoop bevindt) Later kunt u deze lus losmaken, (het knoopje) en vervolgens deze 2 draden samen knopen op het werk en vervolgens afhechten.

Hoe moet ik het wassen?

Bij alle garens staat een wasvoorschrift onderaan op de pagina.  U kunt ook op het etiket lezen hoe U de garens het beste kunt wassen.  Voor uitleg van de Wassymbolen kunt u op onze pagina lezen net als de algemene wasvoorschriftenpagina.

Contact winkel nu