finlandia’s breinaalden wizard

maar eerst even dit:

Veel patronen worden beschreven met een rondbreinaald terwijl dit helemaal géén vereiste is.

De naam “rond” breinaald geeft het idee dat deze nodig is om rond te kunnen breien. Dit is uiteraard ook het geval maar het betekent niet dat u niet heen en weer kunt breien op deze naald. Hij is zelfs uitermate geschikt om heen en weer te breien.  De naam flexibele breinaald was misschien een betere keuze.

De voordelen van rondbreien

Het in het rond breien van een kledingstuk heeft veel voordelen. Vooral als er patronen ingebreid worden.

  • Ten eerste kijkt men altijd tegen de voorkant (goede kant) van het werk aan, dat wil zeggen dat het patroon heel duidelijk  äf te lezen “is omdat we niet tegen de spandraden aan kijken van de kleur die niet gebreid wordt.
  • Er wordt vrijwel alleen recht gebreid (averecht gaat vaak minder snel).
  • Er zijn geen zijnaden, het patroon loopt dus altijd mooi door.

Verder noemen ze het breien op de rondbreinaald ook wel het “gezonde breien” Bij breien met naalden onder uw arm zit u eigenlijk altijd in dezelfde zithouding als u breidt.  Door herhaaldelijk dezelfde beweging kunt U last krijgen van een brei-schouder of brei- nek. Hierbij moet u denken aan RSI achtige klachten.  Als u breidt met een rondbreinaald ligt het breiwerk op uw schoot en hoeft u niet te tillen. U kunt (bijna) op elke manier zitten breien. (zelfs liggend kunt u doorgaan) . Omdat u hierbij vaak van houding kunt wisselen zijn de RSI achtige klachten verdwenen.
De breibeweging komt nu meer uit de pols en lijkt meer op de haak-beweging.  mensen met (reuma) klachten aan handen vinden ook verlichting dmv deze manier van breien.

vraag 1 

gaat u écht in het rond breien?

Ja, mijn project gaat inderdaad in het rond.  Als er in het patroon staat “ wordt heen en weer gebreid op de rondbreinaald” dán kunt U ook gewoon op rechte naalden breien. Het werk wordt hier steeds gekeerd.

Nee want Ik brei heen en weer. De panden worden later aan elkaar gezet.

winkel- openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag 12.00-17.00 Uur
Tenzij deze dagen géén speciale of feestdagen zijn.  
Houdt op speciale dagen onze openingstijden in de gaten. 


Vakantie :
15 JULY -15 AUGUSTUS 

 

 

Finlandia Import in Bergen (NH) 

 

Adres winkel

Finlandia Import

1001 kleuren

tientallen merken

Voor elk project, de juiste draad.
Vandaag besteld kan morgen in huis zijn!

Ga naar winkel