Ja ik ga heen en weer breien

U kiest voor gewoon heen en weer op rechte naalden.  De naalden gaan onder de arm, en daarvoor gebruiken we het liefst naalden van 40 cm.

Als er in uw patroon staat dat er heen en weer gebreid wordt op de rondbreinaald is dit precies hetzelfde als wanneer u breit op de rechte naalden .

Heen en weer breien op een rondbreinaald zorgt er wél voor dat u minder klachten krijgt  Ze noemen het breien op de rondbreinaald ook wel het “gezonde breien” Bij breien met naalden onder uw arm zit u eigenlijk vaak in dezelfde zithouding als u breit.  Door herhaaldelijk dezelfde beweging kunt U last krijgen van een brei-schouder of brei- nek. Hierbij moet u denken aan RSI achtige klachten.  Als u breit met een rondbreinaald ligt het breiwerk op uw schoot en hoeft u niet te tillen. U kunt (bijna) op elke manier zitten breien. (zelfs liggend kunt u doorgaan) . Omdat u hierbij vaak van houding kunt wisselen zijn de RSI achtige klachten verdwenen.
De breibeweging komt nu meer uit de pols en lijkt meer op de haak-beweging.  mensen met (reuma) klachten aan handen vinden ook verlichting dmv deze manier van breien. 

 

U heeft nu dus nog steeds de keuze of U op rechte of op rondbreinaalden zou willen breien.  

Rechte breinaalden

hoe brei je heen en weer op de rondbreinaald

winkel- openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag 12.00-17.00 Uur
Mits deze dagen géén speciale of feestdagen zijn.  
Houdt op speciale dagen onze openingstijden in de gaten. 

Gesloten 28/29/30 December 2023
In juli en Augustus alléén op vrijdag en zaterdag geopend.

 

 

Finlandia Import in Bergen (NH) 

 

Adres winkel