Ja ik ga heen en weer breien!

Dan kiest u voor gewone naalden. Dat wil zeggen rechte naalden met knop. De naalden gaan onder de arm, en daarvoor gebruiken we het liefst naalden van 40 cm. let op naalden van 35 cm zijn over het algemeen net iets te kort.

Maar heen en weer op de rondbreinaald kan ook. U hoeft niet per see in het rond te breien op een rondbreinaald.  

Als er in uw patroon staat dat er heen en weer gebreid wordt op de rondbreinaald is dit precies hetzelfde als wanneer u breit op rechte naalden .

Heen en weer breien op een rondbreinaald zorgt er wél voor dat u minder klachten krijgt  Ze noemen het breien op de rondbreinaald ook wel het “gezonde breien” Bij breien met naalden onder uw arm zit u eigenlijk vaak in dezelfde zithouding als u breit.  Door herhaaldelijk dezelfde beweging kunt U last krijgen van een brei-schouder of brei- nek. Hierbij moet u denken aan RSI achtige klachten.  Als u breit met een rondbreinaald ligt het breiwerk op uw schoot en hoeft u niet te tillen. U kunt (bijna) op elke manier zitten breien. (zelfs liggend kunt u doorgaan) . Omdat u hierbij vaak van houding kunt wisselen zijn de RSI achtige klachten verdwenen.
De breibeweging komt nu meer uit de pols en lijkt meer op de haak-beweging.  mensen met (reuma) klachten aan handen vinden ook verlichting dmv deze manier van breien. 

U heeft nu dus nog steeds de keuze of U op rechte of op rondbreinaalden zou willen breien…

 Een ruim assortiment van rechte naalden vind u bij ons in de winkel. Deze naalden van 40 cm zijn net te lang voor de standaard verpakkingsmaat die de post max hanteert. Dit is de rede dat u deze niet bij ons in de webwinkel vind. 

in de winkel hebben wij 
grijze / aluminium/ plastic  naalden van Milward en pony
Gekleurde ZING naalden van Knitpro met mooie en goede punten
en de standaard rechte naalden van Drops. De dunne maten in het aluminium en de dikkere in berkenhout. let op deze naalden zijn 35 cm!  

hoe brei je heen en weer op de rondbreinaald

Bekijk hier ons assortiment

of ga naar; NAALDEN om zelf te filteren

winkel- openingstijden

Donderdag tot en met zaterdag 12.00-17.00 Uur
Tenzij deze dagen géén speciale of feestdagen zijn.  
Houdt op speciale dagen onze openingstijden in de gaten. 


Vakantie :
15 JULY -15 AUGUSTUS 

 

 

Finlandia Import in Bergen (NH) 

 

Adres winkel